Lennard Toma over Keytoe, logische vragen durven stellen, gezond verstand en nog veel meer

Stel je de volgende situatie voor. Er is een bedrijf dat zichzelf relevante vragen stelt als: heeft vergaderen überhaupt zin? Of: mogen alle medewerkers inspraak hebben tijdens een sollicitatie? Of: we moeten bezuinigen, zullen we aan het team voorleggen wie we helaas moeten laten gaan? Dat niet het management (brrrrr) het loon bepaalt, maar dat je dit zelf doet. Dat bedrijf bestaat. En stel je dan ook eens voor dat dit een heel open bedrijf is (oh sorry in managementtaal, een transparante organisatie), dat ik in de auto rij en een dj van Radio 2 zich hoor afvragen met wie hij in hemelsnaam aan het praten is? Dat hetzelfde bedrijf op een hele toffe manier reageert op een-geef-een-boek-weg-actie door zelf een boek aan te bieden, alsmede een podcast? Reken maar dat ik “ja” zei! Oh en om het af te toppen, dat hetzelfde bedrijf (Lennard Toma, in dit geval) eerst mij helpt met het publiceren van podcasts.

 

Zelden me zo thuis gevoeld bij een bedrijf, zelden zo’n stijve nek gehad van het instemmend knikken en zelden zulke aardige mensen ontmoet. Wat je niet hoort in deze podcast (mijn SD-kaart bleek vol te zijn) is dat Cedric Muchall (één van de oprichters van Keytoe) halverwege het interview binnen komt vallen om me een hand te geven. Mocht je het nog niet weten, is was enthousiast. En trouwens, waar anders krijg je koffie in een champagneglas aangeboden?

 

Wie is Lennard Toma?

Lennard Toma staat bekend als een van de meest vooruitstrevende organisatiepsychologen van Nederland. Hij is het brein achter de vernieuwende en vrije organisatiecultuur van Keytoe en deelt praktische kennis via zijn Podcast ‘Hoe Dan?!’, middels interactieve talks op verschillende podia en met zijn veel gelezen artikelen op LinkedIn. Lennard wordt als specialist  ingehuurd door corporates, gemeentes, MKB en zorginstellingen om ze te helpen de organisaties meer authentiek en transparant te maken. Met florerende en bevlogen medewerkers als gevolg. Hij schreef samen met Cedric Muchall het boek “99 problems but the boss ain’t one”, waarin hij de succes en falen binnen het bedrijf beschrijft. 

Dat boek, wat echt heel tof is, kun je kopen via:

Bol.com of Managementboek.nl

 

Wat bespraken we?

Oef, veel!